Română
Urmărește-ne pe:

Congresul BTL SLBenfica de recuperare fizică

Lisabona, Portugalia 

Scopul congresului a fost acela de a lărgi orizonturile în domeniul fizioterapiei și de a prezenta trei tehnologii BTL unice, atât la nivel teoretic, cât și practic. 

Pe 21 mai, BTL Portugalia a organizat un congres de prezentare a terapiilor BTL, printre care și terapia cu laser de înaltă intensitate, terapia TR și electroterapia, în celebrul “Estadio da Luz” (Stadionul luminii) din Lisabona. La acest congres au participat 60 de doctori și fizioterapeuți proveniți de la cele mai bune spitale și clinici private din țară. Prezentările teoretice, dovezile clinice și demonstrațiile practice ale acestor unități medicale au confirmat motivul pentru care unitățile BTL se numără printre tehnologiile de vârf din domeniu. BTL a avut marea oportunitate de a colabora cu doi fizioterapeuți ai unei echipe de fotbal de top, Sport Lisboa e Benfica. 

Scopul acestui congres a fost acela de a prezenta noile tendințe în fizioterapie și de a arăta o serie de proceduri terapeutice. Participanții au fost puși la curent cu istoria, principiile fizice și protocolul clinic al acestora. Aceștia au fost informați cu privire la studiile științifice și caracteristicile fiecărei unități medicale și au încercat terapiile în mod practic.

Programul a fost împărțit în trei secțiuni, începând cu cea dedicată electroterapiei BTL. Vorbitorul principal a fost fizioterapeutul Telmo Firmino, care a prezentat principiul terapiei și parametrii de aplicare a acesteia. Colaborând cu fizioterapeutul Luis Ribero, ce avea să prezinte aplicația practică următoare, acesta a oferit o expunere exhaustivă a terapiei. După prânz, programul a continuat cu teoria despre terapia TR și principiile radiofrecvenței. Conferința s-a încheiat cu prezentarea laserului de înaltă intensitate și cu explicațiile referitoare la caracteristicile sale medicale unice, si anume analgezia și biostimularea.

Priviți pozele de mai jos.

Vorbitori

Telmo Firmino 
- Profesor la Școala de Sănătate din Alcoitão (ESSA) 
- Fizioterapeut șef al Departamentului Clinic pentru echipa de fotbal Sport Lisboa e Benfica SAD


Luis Ribeiro 
- Fizioterapeut pentru Sport Lisboa e Benfica