Română
Urmărește-ne pe:

PRIMUL CENTRU DE REABILITARE POST-COVID DIN EUROPA

3 Decembrie, 2020

BTL_Blog_Article-2-banner_EN100_small1

 

Majoritatea persoanelor care contractă coronavirus (COVID-19) se recuperează. Dar aproximativ 10-15% vor avea o infecție severă, iar alți 5% vor deveni grav bolnavi. Persoanele cu infecții severe COVID-19 prezintă un nivel scăzut de oxigen în sânge. Unele dintre aceste persoane pot, pe parcursul tratamentului, acuza probleme legate de respiratie, aceasta devenind dificilă.

Reabilitarea pulmonară este prima alegere pentru persoanele cu capacitate respiratorie redusă. Primul centru european de reabilitare post-covid a fost deschis în Polonia și utilizează tehnologia BTL Super Inductive System.

„Colegii mei de la Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne mi-au spus că acesta este primul din Europa, dar prefer să spun unul dintre primele centre de reabilitare din Europa” - a spus premierul Mateusz Morawiecki.

Ca parte a proiectului, se va efectua îmbunătățirea sistemului respirator după COVID-19, ceea ce va reduce complet efectele bolii și va îmbunătăți calitatea funcției pacientului după infecție "- a declarat un membru al magistratului.

Centrul medical are 60 de paturi și este echipat cu tehnologie pulmonară BTL: Super Inductive System, o tehnologie de ultimă generație bazată pe un câmp electromagnetic de înaltă intensitate, care induce contracții intense, dar ușoare ale mușchilor respiratori. Scopul reabilitării pulmonare cu Sistemul Super Inductiv este de a consolida diafragma, mușchii intercostali și de a spori circulația sângelui în zona toracică.

Programul inovator al centrului include un program de 3 săptămâni pentru exerciții de reabilitare. Dna Yvona Ryndak este unul dintre primii pacienți care au terminat un program pilot de reabilitare după infecția COVID-19, puteți urmări experiența ei în videoclipul de mai jos: