Română
Urmărește-ne pe:

Recuperarea prin fizioterapie a pacienților vindecați de Covid-19

2 Decembrie, 2020

BTL_Blog_Article-1-banner_EN100_small5

 

Pacienții care au suferit de COVID-19 și au încheiat tratamentul medical pot fi implicați în fizioterapia respiratorie. De ce? Există numeroase persoane care au fost afectate de COVID-19 și și-au încheiat tratamentul medical, fără a-și recăpăta, însă, starea de sănătatea. Unele dintre aceste persoane pot, pe parcursul tratamentului, acuza probleme legate de respiratie, aceasta devenind dificila. În aproximativ 10-15% din cazuri, boala are o evoluție severă și circa 5% dintre acești pacienți ajung în stare critică.

Fizioterapia poate fi benefică în tratamentul respirator și recuperarea fizică a acestor pacienți care nu s-au vindecat complet de COVID-19. Recuperarea pulmonară se concentrează pe gestionarea afecțiunilor respiratorii acute și cronice și urmărește să faciliteze recuperarea fizică în urma unei boli acute.

Super Inductive System, este o tehnologie bazată pe câmp electromagnetic de înaltă intensitate, ce induce contracții intense, dar blânde, la nivelul musculaturii aparatului respirator. Obiectivul recuperării pulmonare cu Super Inductive System este acela de a întări diafragma și musculatura intercostala și de a îmbunătăți circulația sangvină din zona toracelui.

S-au efectuat o serie de studii de caz pe pacienții care au suferit de COVID-19, pentru a se evalua eficacitatea stimulării inductive periferice repetitive (rPIS) într-un protocol de 4 săptămâni de recuperare multilaterală, care a constat în întărirea musculaturii aparatului respirator și în tratamentul afecțiunilor musculo-scheletale la pacienții cu deficiențe motorii. După protocolul de recuperare intensivă de 4 săptămâni, s-au observat îmbunătățiri semnificative ale parametrilor spirometrici, precum și ameliorarea sistemului musculo-scheletal al pacienților. Concluzia este că rPIS poate fi integrată în mod eficient în tratamentul multilateral prin fizioterapie și poate acoperi diferite efecte terapeutice.