Română
Urmărește-ne pe:

Dispozitivele BTL la Jocurile Olimpice din 2016

Jocurile Olimpice de vară din 2016, cunoscute și sub denumirea de Rio 2016, s-au ținut în Rio de Janeiro, Brazilia, de pe 5 august până pe 21 august 2016. Așa cum v-am obișnuit, tehnologiile BTL au ajutat la pregătirea și prevenirea leziunilor în calea spre succes a sportivilor. Dispozitivele BTL-6000 High Intensity Laser și BTL-6000 TR-Therapy au un rol important în evenimentele multi-sportive precum Jocurile Olimpice.


Comitetele olimpice la nivel național

Mișcarea Olimpică cuprinde o serie de organizații implicate în Jocurile Olimpice de vară. Comitetul Național Olimpic (CNO) face parte din Mișcarea Olimpică pentru promovarea dezvoltării sportivilor și a tuturor programelor sportive în fiecare țară implicată.

BTL a avut marea oportunitate de a susține Comitetele Olimpice din Portugalia și Panama, punându-le la dispoziție laserul de înaltă intensitate și dispozitive pentru terapia TR. Reprezentanții BTL au participat la un eveniment de prezentare a echipei portugheze de atleți a Jocurilor Olimpice ce s-a desfășurat pe întreaga durată a zilei de 13 iulie 2016 și s-au întâlnit în persoană cu sportivii portughezi și cu echipa medicală. Priviți pozele de mai jos. Și, așa cum a afirmat și Camilo Armado, președintele Comitetului Olimpic din Panama (COP) “Le suntem foarte recunoscători celor de la BTL pentru că ne-au pus la dispoziție echipamente de înaltă tehnologie pentru tratarea sportivilor noștri. Pentru noi este esențial ca sportivii să fie asistați și pregătiți pentru a obține cele mai înalte performanțe."

BTL-Portuguese-Olympic-Committee-Rio-2016

Asistența medicală la Jocurile Olimpice

Rolul cheie de îngrijire a atleților portughezi i-a revenit unei echipe medicale foarte talentate formată din 5 doctori și 5 fizioterapeuți, ce au avut de partea lor dispozitivele BTL pentru terapia cu laser de înaltă intensitate și terapia TR. Maria João Cascais MD, medicul șef, este specializată în medicina sportivă, printre care și fitness, consiliere nutrițională, prevenția accidentărilor, diagnosticarea și tratamentul nechirurgical al leziunilor sportive. João Paulo Almeida MD este specializată în patologie clinică, la care se mai adaugă și experiența de președinte al Societății Portugheze de Medicină Sportivă și de doctor al echipei de fotbal SL Benfica încă din 2003. Restul echipei medicale prezente în poză este formată din doctorii și fizioterapeuții: José Carlos Ferreira MD, José Manuel Ramos MD, Vitor Coelho MD, Ana Leite PT, Luis Alves PT, Ricardo Paulino PT, Rita Fernandes PT și Susana Nogueir PT. Fizioterapeutul sârb Predrag Jovičić a obținut rezultate excelente cu unitățile BTL și se numără printre cei mai respectați medici din țara sa. BTL l-a ajutat și pe medicul Juan Letizia, MD, membru al echipei medicale din Venezuela.

BTL-Supporting-Champions-Maria-Joao-Cascais-MD

 Și acum… campionii

Olimpiada de vară din 2016 a cuprins 28 de sporturi și mai bine de 11.000 de sportivi ce au concurat în America de Sud. BTL a fost alături de numeroși sportivi, printre care s-a aflat și campionul european și fostul campion olimpic Nelson Évora, specializat în triplu salt și săritura în lungime. Acesta s-a clasat pe locul 6 în finala de la Rio. Rui Bragança, și acesta din Portugalia, a concurat la taekwondo, Natalia Ducó a reprezentat Chile la atletism, iar atletul Andrea Ivančević a reprezentat Croația la alergarea cu obstacole. Sportivii români Andrei Muntean și Marian Drăgulescu sunt specializați în gimnastică, iar Marian Drăgulescu s-a și plasat pe locul patru la sărituri pentru această disciplină.

BTL-Supporting-Champions-Andrea-Ivancevic

Parada sportivilor

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice din 2016 s-a ținut pe 21 august pe Stadionul Maracanã din Rio de Janeiro, Brazilia. Conform protocolului olimpic clasic, ceremonia a înfățișat o serie de reprezentații culturale ale țării gazde, Brazilia, precum și ale viitoarei țări gazde – Japonia. Ca de obicei, momentul de neuitat al ceremoniei a fost stingerea flăcării olimpice.

Vă așteptăm la următoarele Jocuri Olimpice de vară din Tokyo! Suntem de părere că încrederea în dispozitivele BTL va continua să se reafirme și că împreună VOM DEVENI MAI PUTERNICI.

Vă invităm să vedeți mai multe poze de la eveniment pe site-ul oficial al Comitetului Național Olimpic Portughez: http://comiteolimpicoportugal.pt/fotos/equipa-olimpica-de-portugal/. Mai jos puteți vedea pozele de la evenimentul de prezentare a sportivilor organizat de Comitetul Național Olimpic Portughez.


Urmăriți clipul – BTL îi susține pe campioni